“Exsilium” és un espectacle de creació que neix de la mà del grup d’alumnes Galls Molière del Centre de Formació Teatral El Galliner de Girona, en col·laboració amb Òmnium Cultural del Gironès. El grup de joves va indagar entre els diferents tipus d’’exsilis’ que hi ha hagut en la història de la humanitat, i que succeeixen encara avui en dia. 

En aquest sentit, van decidir crear aquesta obra per a treballar el fet migratori des d’una perspectiva àmplia, des del passat i vivint el present. Han treballat l’’exsili’ sexual, el de la Segona Guerra Mundial, l’’exsili’ republicà, l’’exsili’ dels centenars de refugiats que arriben per mar a casa nostra, i tampoc volen oblidar l’actual ‘exsili’ polític.

SINOPSI:

Avui ets a casa i  demà n’has de marxar. Corrents. Què agafaries? Tens tan poc temps i tan poc espai… No saps ben bé on vas; no saps on arribes ni si t’acolliran bé.

Però saps que no et pots quedar on ets, a casa teva, amb la família, la teva gent, els qui t’estimes. No pots. És així. Has de marxar. Benvinguts a ‘Exsilium’.

Exsili: allunyament, voluntari o forçós, del territori d’un estat, especialment per motius polítics.

Marxar de casa, abandonar-ho tot i, en molts casos, jugar-s’hi la vida. És l’humil homenatge a aquestes valentes i valents que s’han vist obligats a començar de nou. Un espectacle on tots els textos són basats en fets reals. Una obra de teatre per reflexionar. Un cop acabada la representació, el públic té uns 20 minuts per compartir opinions i dubtes amb les actrius i actors.

INTÈRPRETS: Estefania Aguilar, Mireia Fàbrega, Pol Franch, Pol Gorgoll, Marta Maroto, Cora Mir, Laura Nadal, Nora Navarro, Maia Parés, Pau Pericot, Mireia Quintana, Jaume Roger, Júlia Ossorio, Isabel Subirana i Nora Ylla. Direcció: Marta Corral.

Ajudant de direcció: Dídac Vidal.

“Exsili: allunyament, voluntari o forçós, del territori d’un estat, especialment per motius polítics”

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.