«SOLITUD 360º», creada per Vila del Llibre en col·laboració amb l’Ajuntament de l’Escala i l’Alfolí de Sal, s’emmarca en la primera edició de la Vila del Llibre de l’Escala de l’any 2019 i neix amb la voluntat de commemorar el 150è aniversari del naixement de Caterina Albert.

La novel·la “Solitud”, de l’escriptora catalana Caterina Albert, es converteix sota la direcció de Coia Valls en una experiència immersiva on música, fotografia i dramatúrgia es mesclen de forma homogènia en un mapping i una performance teatral en tota regla. L’espectacle brinda a l’espectador l’oportunitat de descobrir en primera persona les emocions que envolten la figura de Víctor Català, a més de fer un viatge per la seva creació literària.

Coia Valls dirigeix i adapta «Solitud» per acostar-se, de forma diferent i intimista, a la novel·la de Víctor Català. La música de Conrad Setó, les imatges de Xulio Ricardo Trigo i la interpretació de l’actriu Lîla Urbano interactuen amb les noves tècniques de projecció d’Emiliano Castro i Marc Homar.

El muntatge audiovisual està dissenyat per a ser projectat sobre façanes de pedra heterogènies on les formes arquitectòniques i les rugositats de la pedra aportin sensacions tant en espais exteriors com en interiors, fent que cada espectacle sigui únic i diferent.

La projecció sobre superfícies planes o pantalles de cinema és perfectament vàlida, ja que la nitidesa de les imatges aporta un punt de vista molt interessant, per la qual cosa és viable de programar en teatres i auditoris.

Caterina Albert

Coneguda pel seu nom de ploma, Víctor Català (L’Escala, 1869-1966), fou una escriptora catalana autora de la novel·la ‘Solitud’ (1905), una de les obres literàries cabdals del Modernisme. El premi als Jocs Florals del 1898 va representar el primer reconeixement de la seva capacitat literària.

Malgrat l’entusiasme que va manifestar pel món del teatre i els seus inicis poètics, el gènere que va dominar millor és el narratiu. La força del seu estil i la gran riquesa lèxica són elements definitoris del conjunt de la seva obra. Ja sent gran, va rebre l’homenatge dels escriptors catalans.

SOLITUD 360º

"SOLITUD 360º" és un espectacle teatral i literari en què la projecció d’imatges en gran format es combina en perfecta harmonia amb les interpretacions de l’actriu, Lîla Urbano, i el músic, Conrad Setó, en una representació de 50 minuts de durada.

Escriu-nos

Segueix-nos