“La vida secreta de Tennessee Williams” és la història d’un autor teatral el qual la seva carrera professional es troba en un estat de decadència avançat. S’acosta el final de la seva producció escènica i també de la seva vida. L’espectacle explica quina va ser l’actitud personal i el comportament més íntim d’aquest home de teatre tan especial i peculiar.

Tennessee Williams entra en una petita sala de conferències de la Universitat Yale a principis dels anys 80. El públic jove assistent a la trobada es mostra molt apàtic davant la presència d’un dels dramaturgs nord-americans més importants del segle XX. Només un gos que acompanya a un dels estudiants sembla parar l’orella amb molta atenció.

Quan acaba la xerrada, un estudiant li pregunta si és cert que la seva carrera teatral ja està acabada. Ell, sense immutar-se i amb un somriure als llavis, contesta: “Miri, això li pregunta al gos”.

Amb aquesta anècdota comença l’espectacle, el resum perfecte per explicar quina va ser l’actitud personal d’aquest home de teatre tan especial, polèmic i controvertit. És un espectacle d’èxit que ha superat les 450 representacions, presentat a Barcelona i a moltes ciutats de Catalunya. També a Ciudad Real, Madrid, Saragossa i València; i a l’Amèrica Llatina: Mèxic, Argentina, Uruguai, Colòmbia, Cuba i Xile, entre d’altres.

L’actor i dramaturg

En Martí Peraferrer és actor de teatre professional, director i dramaturg, i presenta aquest monòleg sobre la vida de Tennessee Williams dirigit per Francesc Cerro.

Amb aquest monòleg vol aproximar-se encara més al públic i planteja una versió de petit format on la proximitat i la comunicació amb l’auditori esdevé molt més intensa. Les emocions i els sentiments del dramaturg nord-americà, Tennessee Williams, se’ns enganxen a la pell d’una manera molt més compromesa, desencadenant que ni actor ni espectador puguin escapar d’establir un vincle de sensacions i impressions inoblidables.

Aquesta representació no deixa indiferent l’espectador, que s’endinsa en la gran muntanya russa d’emocions que va ser la vida d’aquest genial, reconegut i maltractat autor teatral. L’obra ha rebut una gran quantitat de bones crítiques arreu dels escenaris que ha trepitjat, però ara vol anar més enllà, experimentant en el camp de la proximitat, del compromís amb el públic i del que s’anomena teatre de butxaca.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.